A Kritall-Therm szakemberei Budapesten és a környező településeken (Érd, Budafok, Budaörs) végzett duguláselhárítási munkák során számtalan emberrel kerültek kapcsolatba. Tapasztalataik szerint kétfajta ember létezik, aki már találkozott azzal a problémával, hogy lassan, nehezen, vagy egyáltalán nem folyt le a víz zuhanyzás vagy éppen fürdés után a zuhanytálcából vagy fürdőkádból és olyan ember is akad aki – még – nem.

Mivel a mai világunkban egyre többet adunk a higiéniára a közvetlen környezetünk és saját magunk tisztántartására, ezért rohamosan nő azok tábora, akik találkoztak már a csatornarendszerek dugulásával és dugulás elhárításával még ha nincsenek is tisztában ezzel a fogalommal, és hogy mi is az a dugulás. Annyit tapasztaltak már ebből a dologból, hogy „tegnap még jól lefolyt a víz”, vagy „évek óta semmi gond nem volt a lefolyónkkal” és most itt állunk egy cudar nagy dugulással szemben, ami megakadályoz bennünket abban, hogy a megszokott dolgainkat nyugodtan végezhessük. A dugulások kialakulásának egyik fő oka az, hogy kevés gondot fordítunk csatornáink rendszeres karbantartására, pedig az élet más területein teljesen elfogadott és alapvető, hogy időszakosan karbantartásokat végeztetünk pl. az autónk esetében. A csatornáink ezzel szemben, mivel nincs úgy a szemünk előtt és nem is közlekedünk velük egy kicsit a háttérbe szorulnak, de amikor azonban bekövetkezik a baj – a dugulás –, már késő, elkerülhetetlenné válik a különböző fórumokon történő keresgetés ki is lenne a legalkalmasabb szakember, aki dugulás elhárítás terén segíteni tudna.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy többféle dugulás, s így dugulás elhárítás létezik, illetve többféleképpen lehet a csatorna tisztítását elvégezni.

A leggyakoribb ok, hogy a csatorna az idő múlásával korrodálódik az öntöttvas cső, megreped az azbesztcső, és mivel a cső belső fala ezáltal nem megfelelő, illetve lejtése nem jó, emiatt a csatornába engedett darabos szennyeződések könnyen lerakódva dugulást eredményeznek. Előfordulnak azonban olyan esetek is, amikor az emberi gondatlanság okozza a dugulást, ilyenek például a WC-illatosító, tisztasági betét, pelenka, mobil telefon stb. „bejuttatása” a WC–n keresztül a csatornába. Persze vannak ennél komolyabb esetek is, amikor például építési kötőanyagot, festéket öntenek vízzel hígítva a lefolyóba, ami persze a víz alatt is megköt és csúnya dugulást okoz. De nem ritka az sem, hogy a kertben lévő fa azért indult hirtelen növésnek, mert jó „táptalajt” talált a gyökérzete a szennycsatorna személyében elrontva ezzel sokak nyugodt hétvégéjét.

A dugulások elhárítása

A dugulás elhárítás többféleképpen történhet. Az egyik módszer a gépi spirálozás a közhiedelemmel szemben, ami egyszerűen csak csőgörénynek titulálja ezt a csatornatisztító eszközt. Ezzel ellentétben a csatornatisztító spirál egy rugalmas acél, amit egy speciális géppel különböző átmérőkben és különböző alakú tisztító fejekkel éri el azt, hogy a csatornában megszűnjön a dugulás. Ez a dugulás elhárítási módszer inkább a darabos szennyeződések pl. tisztasági betét, illetve az esetleges gyökér benövések eltávolítására alkalmas. Egy másik lehetőség az ún. WOMA–val történő dugulás elhárítás, ami egy nagy nyomású tömlő és egy víznyomás fokozó berendezés segítségével kb. 100–150 bar nyomást képes generálni és ezáltal kitisztítani a csatorna rendszert. Ezen eljárás inkább a csatorna iszap és egyéb zsiradékok eltávolítására alkalmas.

Kamerás csatorna vizsgálat

Ma már a technika lehetővé teszi, hogy a csatornákat belülről is vizsgálni lehessen, ezáltal pontos képet kapva vezetékünk műszaki állapotáról, ami nagyban hozzásegít bennünket annak meghatározásához, hogy milyen hosszú is lesz a csatornánk élettartama.
A kamerás vizsgálatok nem utolsó sorban alkalmasak lehetnek az esetlegesen vitatható kivitelezési hibák meghatározására a csatornahálózatokkal összefüggésben, valamint a visszatérő dugulások okának megállapítására. Továbbá a kamerás vizsgálat alkalmas lehet a dugulás elhárítása utáni ellenőrzésre is, ami kizárhatja a későbbi reklamáció jogosságát azzal összefüggésben, hogy miért dugult el újra a csatorna egy hét múlva. A felvételen jól látható, hogy a vezeték tiszta és átjárható, akkor nincs mit reklamálni, hiszen az újbóli dugulás oka csak a nem rendeltetésszerű használatból eredhet.

Dugulás elhárítás Budapest, Érd, Budafok és Budaörs egész területén! Hívja gyorsszolgálatunkat, vagy kérjen ajánlatot e-mailben!

Kiszállási területek

Budapest, Érd, Budafok, Budaörs

területén sürgősségi kiszállást vállalunk, egyéb városokban megbeszélés szerint.

Facebook

  • Írjon nekünk!


  • Kapcsolat

    Kritall-Therm Épületgépészeti Kft.

    06 20 322 7603

    info@kritall.hu